Bekleding provinciehuis Antwerpen

Aquacolor Case Bekleding Provinciehuis Antwerpen Uitgelicht

Dat Impex de wildste plannen van een architect kan waarmaken, wordt mooi geïllustreerd in Antwerpen. Architect Xaveer De Geyter tekende het Provinciehuis Antwerpen als een opvallende sculptuur. Door de getorste vorm van het gebouw werpt het geen schaduw op de omgeving rondom.

Voor de bekleding van de buitenkant had De Geyter een zeer specifieke wens: hij wilde sneeuwwitte mozaïek die knap het licht zouden weerkaatsen, in de vorm van een muntstuk van 2 euro.

Handgemaakte mozaïekstenen

Impex bood met mozaïek van Deco Luce exact waar de architect naar op zoek was. De gebruikte mozaïeken zijn handgemaakt. De ronde steentjes bestaan uit transparant glas waar een witte coating is op aangebracht.

Die witte coating zorgt voor het sneeuwwitte effect, terwijl het glas de omgeving reflecteert. Afhankelijk van het tijdstip en de weersomstandigheden ziet het Provinciehuis er telkens weer anders uit: van parelwit tot vuurrood bij zonsondergang.

De architect voorzag het gebouw van driehoekige ramen. Impex liet de mozaïekstenen daarom diagonaal op het net plaatsen, waardoor er op de werf geen enkel steentje moest worden versneden. Maatwerk tot op de millimeter.

  • mozaïek
  • 683 ramen
  • 22.000 M2
    VLOEROPPERVLAKTE
  • 9.784.800
    GLASMOZAÏKJES
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
Lees meer