Renovatie Cloître rouge in Brussel

Case Cloitre Rouge Brussel Uitgelicht V2

In Brussel werd een kantoorgebouw van Axa grondig gerenoveerd. De volledige gevel van het gebouw werd weggehaald en vervangen door nieuwe buitenmuren. Bijzonder: die buitenmuren werden in hun geheel elders gefabriceerd en dan kant-en-klaar tegen het gebouw geplaatst met behulp van een kraan.

De muuropbouw bestaat uit verschillende profielen, waarin de ramen, zonwering, isolatie en andere onderdelen allemaal vooraf werden geïntegreerd. Architecte Sabine Leribaux wilde die panelen laten bekleden met zandkleurige kristalmozaïek.

Drie uitdagende verzoeken

Het project bracht verschillende uitdagingen met zich mee, waarop Impex met mozaïeksteentjes van Aquacolor een indrukwekkend antwoord bood.
Ten eerste wilde de architecte mozaïeksteentjes die de groene omgeving van het gebouw zouden weerspiegelen. Haar tweede verzoek was om mozaïeksteentjes met structuur te leveren zodat het daglicht speels gereflecteerd zou worden. Voorwaarde daarbij: de mozaïekjes moesten makkelijk afwasbaar zijn voor de glazenwassers die het hele gebouw regelmatig zouden poetsen.

Impex voldeed aan al deze eisen met een gladde kristalmozaïek, die aan de achterkant een oneffen textuur meekreeg. Resultaat: het gladde glas aan de voorkant reflecteert de groene omgeving en is uiterst onderhoudsvriendelijk, de gestructureerde achterkant speelt met het zonlicht.

Tot slot moesten de mozaïeksteentjes de volledige breedte van de door de architecte ontworpen profielen beslaan. Daartoe paste Impex de voegen tussen de mozaïekstenen aan: zo moesten de steentjes niet worden versneden.

  • Wapenschild Nisko: 130 x 140 cm
  • Wapenschild zustersteden: 100 x 90 cm
  • Diameter fontein: 5 meter
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
Lees meer