Van Dender Chocolatier in Schaarbeek

Case Chocolatier Schaarbeek Uitgelicht V2

Van Dender Chocolatier in Schaarbeek

Chocolatier Van Dender – hofleverancier sinds 2008 – beschikt sinds enkele jaren over een nieuwe, moderne productieruimte. Voor de nieuwe ‘chocoladefabriek’ wenste de chocolatier zijn logo en de tekst ‘Van Dender – from bean to chocolate’ uitgewerkt in gouden mozaïeksteentjes.

Een mooie uitdaging voor Impex: de ruimte was beperkt én de ontwerper stond erop dat de steentjes niet versneden zouden worden. Volle steentjes kunnen immers normaal gevoegd worden en dat is makkelijker schoon te maken: in een ruimte waar voeding wordt verwerkt, is hygiëne prioritair.

Tekening en tekst vertaald naar mozaïek

Het designteam van Impex slaagde erin de letters toch mooi leesbaar vorm te geven, wat niet vanzelfsprekend is zonder versnijden. In een basis van zwarte mozaïekjes werd het logo – het hoofd van een Inca – en de tekst ‘getekend’ in goudkleurige mozaïeksteentjes.

De goudkleurige steentjes zijn gemaakt van porselein, aan de bovenkant verglaasd met blinkend glazuur. Beide Aquacolor-kleuren werden zorgvuldig op netten geplaatst, waarna de netten werden genummerd. De mozaïekjes konden zo in de juiste volgorde op de wand worden bevestigd.

Errond kwam een klassieke metrotegel, zodat alle aandacht onversneden naar de mozaïek gaat.

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
Lees meer