Wapenschild stad Nisko in Polen

Case Wapenschild Nisko Uitgelicht V2

Wapenschild stad Nisko in Polen

Voor het stadhuis van de Poolse stad Nisko prijken de wapenschilden van Nisko en haar zustersteden. De architect bestelde die wapenschilden, uitgewerkt in mozaïekjes, bij Impex.

Concreet staan voor het stadhuis vijf granieten blokken. In die blokken werd een uitsparing voorzien waarin de mozaïeksteentjes verlijmd moesten worden. De blokken werden vervaardigd met afgeronde hoeken: de mozaïek moest dus ook die rondingen volgen.

Gedetailleerde tekening

De wapenschilden bevatten vaak fijne details: denk aan de nagels van een draak, de bouwsteentjes van een burcht, een gelaatsuitdrukking… De Aquacolor-glasmozaïekjes werden stuk voor stuk met de hand versneden om die gedetailleerde tekeningen te kunnen maken.

De versneden mozaïeksteentjes werden bij de productie op een groot vel geplaatst. Dat vel werd als één geheel geleverd bij de klant en kon zo eenvoudig in het granieten blok worden gelijmd en gevoegd.

Woestijn in een fontein

Op dezelfde site bevindt zich ook een fontein, die met Aquacolor-mozaïekstenen werd bekleed. Op de bodem van de fontein symboliseren zandkleurige tegeltjes links en rechts de woestijn.

De blauwe steentjes in het midden symboliseren het water. Zowel de blauwe als de zandkleurige mozaïekjes zijn doorspekt met gouden mozaïektegeltjes. Deze mozaïekjes zijn aan de achterkant bekleed met bladgoud.

Voor grote projecten zijn dergelijke gouden mozaïekjes onbetaalbaar, maar in dit geval – hier en daar een steentje – is echt goud wel een optie.
Bij Impex zijn mozaïeksteentjes bekleed met echt goud verkrijgbaar per stuk.

  • Wapenschild Nisko: 130 x 140 cm
  • Wapenschild zustersteden: 100 x 90 cm
  • Diameter fontein: 5 meter
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Als je verder surft, dan ga je akkoord met deze cookies.
Lees meer